Jamie Oliver recept
Ingrediënten:
2-3 personen
-1 grote aubergine
-1 courgette
-2 kleuren paprikas groot
-15 gram verse tijm
-15 gram verse koriander
-3 laurierblaadjes
-3 tenen knoflook
-6 cm gemberwortel
-1 verse peper
-1 tl piment
-olijfolie
-2 el witte wijn
-60 gram kokosroom
-2 bakjes rijst basmati
-1 blik kidneybonen (400 gram) maar meer is lekkerder
-halfvolle milde yoghurt 300 ml
-1 limoen
Bereiding:
-Verwarm oven voor op 200 graden
-Snijd de aubergine in de lengte in kwarten
-Snijd de courgette in lengte in kwarten
-Snijd de paprika's door de helft
-Leg de groenten naast elkaar in 1 of 2 ovenschalen
-Maak de mix voor over de groenten:
-Knip de laurierblaadjes klein, voeg de piment, peper in grove stukken, gemberwortel, tijm, knoflook geperst, 1 el olie en wijnazijn: mix dit door elkaar en strooi over de ovenschaal. Voeg wat extra olie toe.
-30 min in de oven
-Met de kokosroom met de rijst en voeg dit nog, samen met de uitgelekte kidneybonen toe aan de rest.
-Serveer met uitgeperste limoen en koriander en yoghurt.
Hoofdgerecht
Mexicaans
2 Personen
45 minuten
600 Kcal/persoon