Falafel Balletjes
Ingrediënten:
350 gram kikkererwten gewassen en een nacht
geweekt en goed afgegoten
2 theelepels komijnzaad, 5 minuten in een oven
van 200 graden geroosterd
1 theelepel zout
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
1 klein uitje, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 eetlepels verse munt
4 takjes koriander en 4 takjes peterselie
peper
Bereiding:
Doe alle ingrediƫnten in een keukenmachine en pureer ze tot een heel fijne pasta. Je kunt hiervoor ook een staafmixer gebruiken. Neem vervolgens een eetlepel van het deeg tussen je handen en rol er een balletje van ter grootte van een walnoot. In totaal zou je er circa 30 balletjes van moeten kunnen draaien. Verhit in een frituurpan de olie tot 180 graden, laat de balletjes er voorzichtig inglijden en bak ze in 2 tot 3 minuten goudbruin.
Hoofdgerecht
Turks
2 Personen
30 minuten
600 Kcal/persoon