Vegetarische groentemix
Ingrediënten:
2 teentjes knoflook
200 gram verse spinazie
300 gram taugé
1 groene paprika
1 tomaat
1 handje walnoten
1 eetlepel sesamzaad
Gebakken aardappeltjes/krieltjes/dobbelsteentjes
Olijf- of kokosolie
2 theelepels roomboter
Zeezout of kruidenzout
Optioneel: 1 eetlepel sojasaus
Bereiding:
Doe de aardappeltjes in een koekepan en laat deze langzaam gaar bakken.
Snij ondertussen de paprika en tomaat in kleine reepjes en breek de walnoten in stukjes.
Snij of pers de knoflook klein en bak deze even kort 1 á 2 minuten in een grote wokpan.
Voeg vervolgens de paprika, taugé en tomaat erbij.
Bak deze 1 á 2 minuutjes en voeg dan de spinazie, de roomboter, walnoten en sesamzaad bij het mengsel.
Voeg een klein beetje kruidenzout en de sojasaus toe.
Blijf het goed omscheppen, zodat de spinazie goed slinkt en mengt met het mengsel.
Door de tomaten en de spinazie komt er veel vocht vrij, je kunt er een bindmiddel (arrownoot, maiszetmeel, maismeel, aardappelmeel etc.) bijvoegen zodat er een lekker sausje ontstaat! (nb: op de foto is het zonder saus).
De aardappeltjes kunnen ernaast gegeten worden of als laatst door het mengsel geschept worden.
Kijk op www.veganuts.nl voor meer informatie
Hoofdgerecht
Nederlands
2 Personen
20 minuten
400 Kcal/persoon