Moussaka
Ingrediënten:
- 200-250 gram mager rundergehakt
-500 gram aardappelen, in schijfjes voorgekookt
-1 aubergine
-3 tomaten
-1 ui
-wat champignons eventueel (75 gram)
-zout
-peper
-gedroogde oregano
-vleeskruiden
-olijfolie
Voor de saus
-20 gram boter
-1.5 eetlepel bloem
-200 ml melk ongeveer
-100 ml bouillon
-50 gram feta, verkruimeld
Bereiding:
-Was en snijd de auberigne in plakken van 0,5 cm dik. Bestrooi aan beide kanten met zout
-Bak ondertussen in een koekenpan de gesnipperde ui, oregano, vleeskruiden en het gehakt aan. Doe over in een kom en zet apart. Breng op smaak met peper en zout.
-Was en snijd de tomaten ook in plakken van 0,5 cm dik.
-Bak de aubergine in dezelfde koekenpan in olijfolie tot ze lichtbruin zijn
-Vet een rechthoekige of ronde ovenschaal in met olie en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel hierover de helft van het gehakt, dan een laagje aubergine en tomatenplakken, en dan weer gehakt. Nog een laag aubergine en tomatenplakje
Hoofdgerecht
Grieks
3 Personen
50 minuten
500 Kcal/persoon