Lijnzaad crackers


Ingrediënten:

Ingrediënten voor 10 à 12 lijnzaadcrackers

1/2 kopje gebroken gemalen lijnzaad (dit kun je zelf doen door gebroken lijnzaad in een keukenmachine fijn te malen)
1/2 kopje gebroken lijnzaad
circa 1/2 kopje water
1/4 kopje gemalen pitten naar keuze (net als de gemalen lijnzaad kun je dit in de keukenmachine fijnmalen)
1/4 kopje pompoenpitten
1/4 kopje zonnebloempitten
1/4 kopje hennepzaad of chiazaad
1 eetlepel gesmolten kokosolie
theelepel kurkuma
een flinke strooi Italiaanse kruiden
een grote snuf zeezout
OPTIONEEL: een handje zongedroogde tomaten (fijngemalen)


Bereiding:

Meng in een kom alle ingrediënten, let er bij het toevoegen van het water op of het lijkt op een papje dat niet te waterig is.
Laat dit voor ongeveer 30 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.
Stort hier het mengsel in en druk het met de achterkant van een lepel goed aan.
Snijd de crackers alvast voor met een scherp mes of pizzaroller, na het bakken kun je ze namelijk alleen nog breken.
Bestrooi eventueel nog met extra zeezout en zet ze gedurende 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven (bij 30 minuten zijn ze nog redelijk zacht en rond de 40 minuten worden ze lekker knapperig).
Laat de crackers even afkoelen en breek ze daarna in de voorgesneden stukken af.

Kijk op www.veganuts.nl voor meer heerlijke recepten en informatie!

Overig

Nederlands

1 Personen

30 minuten

100 of minder Kcal/persoon


     Zoek