Blauwkaas lasagna
Ingrediënten:
Voor 3 personen:
-2 uien, in kleine stukjes gesneden
-3 teentjes knoflook, om te persen
-1 bakje champignons
-verse spinazie of diepvriesspinazie (GEEN SPINAZIE MET SAUS/ROOM, maar naturel!) hoeveelheid op gevoel...
-150 gram gorgonzola of 150 gram danisch blue
-250 gram ricotta of 250 gram mascarpone
-4 eetlepels pesto
-6-8 rijpe trostomaten, stukjes gesneden
-2 blikjes tomatenpuree
-1 blik gepelde tomaten
-italiaanse
Bereiding:
Deel 1:
-1 ui snijden
-2 teentjes knoflook om te persen
-bakje champignons in plakjes snijden
De ui, knoflook en champignons bakken in een pan.
Deel 2:
-bak de ui en knoflook (de helft)
-voeg hieraan toe de spinazie
-voeg alle kazen toe (gorgonzola en ricotta of danisch blue en mascarpone)
-voeg de pesto toe
Deel 3:
-In een pannetje warm maken: trostomaten, gepelde tomaten en tomatenpuree met de kruiden.
Deel 4:
Voeg deel 1 bij deel 2.
Ovenschaal vullen met tomaat mengsel, dan een laag lasagnabladen, dan spinazie-kaas-champignon-ui mengel,
Hoofdgerecht
Italiaans
3 Personen
60 minuten
700 Kcal/persoon