Veganistisch bananenroomijs
Ingrediënten:
1 bevroren overrijpe banaan in kleine stukjes (minimaal 3 uren gevroren in de vriezer)
• 1 eetlepel pindakaas
• scheutje kokoswater of ongezoete amandelmelk
• 1 eetlepel cacaonibs
• 5 gram pinda's
• snufje kaneel
Bereiding:
1. Laat de bevroren banaan eerst 10 minuutjes op kamer temperatuur zeer licht ontdooien, hierdoor is het makkelijker te mixen in de keukenmachine.
2. Hak of crunch is de keukenmachine eerst de pinda's tot kleine stukjes. Leg deze hierna even aan de kant.
3. Meng de stukjes banaan samen met de pindakaas, scheutje kokoswater/amandelmelk, kaneel en cacaonibs in de keukenmachine totdat het een romige massa is geworden.
4. Schep met een ijsschep mooie bolletjes van het ijs in een serveerbakje en garneer met de stukjes pinda.
Nagerecht
Nederlands
1 Personen
20 minuten
100 of minder Kcal/persoon