Vegetarische hartige taart
Ingrediënten:
1 pak bladerdeeg
2 courgettes
1 prei
2 tomaten
50g pijnboompitten
140 g ricotta
4 el geraspte Parmezaanse kaas
1 eiwit
Verse basilicum en peterselie
Snufje komijnzaad
Olijfolie
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Rol de bladerdeeg en maak 2 rechthoeken van 30 bij 15 cm. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg, zodat deze niet te veel opstijft.
Meng de ricotta, de parmezaanse kaas, een snufje komijn en zout en peper.
Was de groenten en snij met een dunschiller lange schillen van de courgette.
Snij verticale repen van het witte gedeelte van de prei.
Klop het eiwit schuimig en meng alle groenten met het eiwit (dit voorkomt dat de groenten bruin worden).
Hak de basilicum en peterselie en voeg ze toe aan de groenten.
Voeg zout en peper toe.
Leg vervolgens eerst het ricotta mensel op het deeg, dan de groenten erover heen en tot slot de pijnboompitten. Laat 1 cm van de rand vrij.
Giet tot slot nog een scheutje olijfolie over het mengsel en plaats dit dan voor ongeveer 25 minuten in de oven.
Zie www.veganuts.nl voor meer informatie
Hoofdgerecht
Italiaans
3 Personen
30 minuten
100 of minder Kcal/persoon