Graubunder Notentaart
Ingrediënten:
Ingredienten deeg
300 gr bloem
200 gr margarine
100 gr suiker
1 ei
snufje zout
Ingredienten vulling
300 gr suiker
200 ml slagroom
500 gram walnoten netto
Bereiding:
Deeg
Alles goed kneden tot het niet meer aan de handen blijft kleven.
Rol maken en er een derde afhalen
Het derde deel uitrollen, bodem springvorm erop leggen en iets groter afsnijden
Deze ronde deksel in de koelkast leggen
Met de tweederde deel de springvorm bekleden met zon 3 cm rand
Neem n klein hoog pannetje. Gooi al de suiker erin en zet op vuur. Blijven roeren tot het helemaal is gesmolten en klontvrij. Laag vuur anders verbrandt de suiker.
Niet wanhopen, dit is het moeilijkste gedeelte en klontvrij is erg moeilijk te doen.
Doe nu de slagroom er met hele kleine scheutjes bij en flink blijven roeren.
Blijven roeren anders weet je zeker dat het mislukt.
Pas als er n mooi glad geheel is, de gepelde noten er doorheen roeren en alles in de springvorm gieten.
Haal de deksel uit de koelkast en schuif die er bovenop.
In een voorverwarmde oven op 220 gr. 10 minuten, daarna op 180 nog zon 20 minuten.
Als de deksel lichtbruin is, is je taartje klaar.
Af laten koelen, uit springvorm halen en in plastic zak bewaren, blijft ie lekker ook buiten de koelkast.
Nagerecht
Nederlands
8 Personen
60 minuten
300 Kcal/persoon