Hartige taart met spekjes
Ingrediënten:
Voor de hartige taart:
-5 plakjes bladerdeeg
-250 gram magere spekreepjes
-1 courgette
-1 bakje champignons
-1 ei
-1 bakje roomkaas
-scheut melk
-handje geraspte kaas
Bereiding:
-Ovenschaal met boter invetten en beleggen met de plakjes bladerdeeg (Wat je overhoudt in reepjes snijden en bovenop leggen)
-Gaatjes in prikken met vork en 15 min in de oven bakken op 200 graden
-Ondertussen spekjes, courgette en champignons bakken
-Ondertussen mengeltje van ei, melk en roomkaas maken
-Als de bladerdeeg bruin/hard geworden is, vullen met spekjes, groenten en roommengsel.
-Afdekken met overblijfsel van bladerdeeg en bestrooi met kaas
-Bak de hartige taart in ongeveer 30 minuten af
-Serveer met stokbrood en sausje of frietjes en salade.
Hoofdgerecht
Nederlands
4 Personen
60 minuten
800 Kcal/persoon