KH-arme crackers


Ingrediënten:

125 g gebroken lijnzaad
25 g sesamzaad
50 g zonnebloempitten
50 g pompoenpitten
1 tl zout
180 ml water
3 el gedroogde kruiden naar keuze (Provençaalse, Italiaanse, oregano)


Bereiding:

Meng de zaden en pitten met het zout in een kom en voeg het water toe. Laat dit 30 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Na 30 minuten hebben de zaden en pitten het vocht opgenomen en is het mengsel een beslag geworden. Meng de gedroogde kruiden erdoorheen.
Verdeel het beslag over de bakplaat. Leg daarna nog een vel bakpapier eroverheen en rol uit met een deegroller (of gebruik een lege fles).
Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackerplak circa 25 minuten in de oven tot knapperig.
Snijd de crackerplak na het bakken in gelijke stukken cracker en laat ze afkoelen. Als de crackers niet droog genoeg zijn, kun je ze na het snijden omkeren en nog even in de oven verwarmen. Hierdoor wordt de onderkant van de zadencrackers mooi droog en knapperig.

Overig

Nederlands

4 Personen

60 minuten

200 Kcal/persoon


     Zoek