Mexicaans diner
Ingrediënten:
-200 gram kipfilet
-100 gram rundergehakt
-1 paprika
-2 uien
-1 bakje champignons
-mexicaanse kruiden
-2 pepers
-koriander
-knoflook
-zure room grote pot
-refried beans blik
-avocado
-tortillas en of tacos
-citroensap
-1/2 tomaat
-geraspte kaas
-jalopenepepers
-ijsbergsla
-Evt. potje rode mexicaanse saus.
Bereiding:
Bak in 1 pan de kipfilet met knoflook en 1 groene peper, voeg daarna uien en mexicaanse kruiden toe en tot slot champignons en paprika.
Bak in 1 pan het rundergehakt met knoflook en ½ groene peper, voeg daarna uien en mexicaanse kruiden toe en tot slot champignons en paprika.
Guacemole: mix avocado (prakken met vork), paar el zure room, ½ groene peper, koriander, zout, peper, gesnipperd ui en kleine stukjes tomaat en citroensap.
Verwarm de refried beans op in een pannetje en zo ook voor de taco’s/tortillas.
Serveer de pannen met vlees (en groenten), bakje geraspte kaas, bakje guacemole, bakje zure room, evt. bakje rode mexicaanse saus, bakje jalopenepepers en de taco’s / tortillas.
Lekker met simpele salade / enkel wat ijsbergsla.
Hoofdgerecht
Mexicaans
2 Personen
60 minuten
800 Kcal/persoon