Chocolademousse
Ingrediënten:
-200 gram pure chocolade
-50 gram blue band boter harde
-3 eieren
-2 dl slagroom
-2 el fijne suiker
Bereiding:
-breek de chocolade in stukken
-laat chocolade met 4 el water in pan au bain marie smelten langzaam
-voeg de boter eraan toe
-roer tot er een mooie gladde massa ontstaat en laat deze iets bekoelen
-scheid de dooier en het eiwit van de eieren
-nu moeten de ingredienten opgeklopt worden, doe dit in een goed ontvette aluminium kom, anders lukt het niet
-klop de eiwitten goed stijf en zit in koelkast
-klop de eidooiers op met de suiker tot ze lichter en schuimig zijn
-klop de slagroom ook op
-schep de chocomassa door de eierdooiers
-dan eerst geklopt eiwit en daarna geklopte slagroom toevoegen.
-Alles door elkaar spatelen en laten afkoelen koelkast.
Nagerecht
Nederlands
4 Personen
45 minuten
600 Kcal/persoon