Klassieke worstenbroodjes
Ingrediënten:
- 1600 gram varkensmet (100% varkensgehakt) gekruid met nootmuskaat
- 2 pakken Koopmans meel voor witbrood a 450 gram per pak (je houd nog een klein witbrood over)
- in plaats van 20 gram boter per pak gebruik je 60 graam roomboter per pak, 120 gram totaal dus.
- 2 eieren
Bereiding:
Klassiek worstenbroodje, perfect te bereiden voor tijdens de feestdagen :)
De hoeveelheid is 40 gram deeg en 40 gram worst. Let op: niets toevoegen aan de varkensmet, dus geen ei of paneermeel toevoegen aan het gehakt. Wel even een beetje koken om te kijken of het op smaak is. Anders extra kruiden met nootmuskaat, zout en/of peper.
Maak 40 bolletjes deeg en 40 bolletjes gehakt van 40 gram afgewogen. Maak een worstje van het deeg en rol hem uit. Maak een worstje van het gehakt en leg het erop. Eerst de kanten invouwen en daarna oprollen. Onderkant even goed dichtknijpen. Leg bakpapier op de bakplaat en leg de worstenbroodjes erop. Insmeren met gemengd ei en hup, bakken die hap!
Oven voorverwarmen op 180 graden voor hetelucht en dan 30 minuten bakken.
Broodjes
Nederlands
8 of meer Personen
30 minuten
400 Kcal/persoon