Paddestoelennrisotto
Ingrediënten:
400 gram bruine (arborio)rijst
Ongeveer 1,5 liter water (+ 3 bouillonblokjes)
Bakje kastanjechampignons
Bakje shiitakes
Bakje oesterzwammen
1 ui
4 knoflookteentjes
Witte wijn
100 gram Parmezaanse kaas
Pijnboompitjes
Rucola
Peterselie
Bereiding:
Snij de ui en de knoflook fijn en snij de paddestoelen in schijfjes.
Kook daarna 1,5 liter water met de bouillonblokjes, en zet zacht zodra het gaat koken.
Bak de ui, knoflook en paddestoelen in olijflolie in een wokpan voor een paar minuutjes op hoog vuur.
Doe dan de rijst hierbij en schenk een scheut wijn door dit mengsel. Roer een minuutje lang en schep hier vervolgens met een soeplepel wat bouillonwater bij. Telkens als het water is opgenomen, schep je opnieuw water erbij.
Dit blijf je doen totdat de rijst gaar is.
Zodra de rijst gaar is strooi je de Parmezaanse kaas en wat gesneden peterselie door de risotto.
Roer nog even goed door en serveer vervolgens op borden met wat pijnboompitjes, rucola en takjes peterselie eroverheen.
Hoofdgerecht
Italiaans
4 Personen
30 minuten
100 of minder Kcal/persoon